Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Deep Blue

  • 69 kr

Denna härliga Bucephalandra visar en blåa toner när den odlas i akvariet, här odlas den emersed och är då grön i färgen. Bucephalandra deep blue har släta mindr


Artikelnummer: BA1039

Denna härliga Bucephalandra visar en blåa toner när den odlas i akvariet, här odlas den emersed och är då grön i färgen. Bucephalandra deep blue har släta mindre blad på kort stjälk och med en klar mittnerv. Bladen är cirka 2 cm långa och 1cm breda. Deep Blue Buce är en slående variant av Bucephalandras. Det är en härdig växt som kan odlas i akvariet, terrariet och paludarium. Med rätt vård kommer Deep Blue Bucephalandra att växa långsamt till måttligt. Med rätt vård kan Deep Blue Bucephalandra blomma och växa till att bli ett riktigt blickfång i det planterade akvariet. 

Växten säljs som tre (3) lösa skott, eller som 1/1bunt

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.