Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Dark Blue

  • 79 kr

Denna härliga växt visar mycket sällsynt blå färg om den sköts om korrekt. Dark Blue Buce är en slående variant av Bucephalandras. Det är en mycket härdig växt

Artikelnummer: P183

Denna härliga växt visar mycket sällsynt blå färg om den sköts om korrekt. Dark Blue Buce är en slående variant av Bucephalandras. Det är en mycket härdig växt som kan odlas i akvariet, terrariet och paludarium. Den kräver endast låg till måttlig belysning och kan trivas i en mängd olika vattenparametrar. Med rätt vård kommer Dark Blue Bucephalandra att växa långsamt till måttligt. Förutom sitt attraktiva utseende ger Dark Blue en värdefull fristad för akvariedjur, särskilt dvärgräkor, nanofiskar och yngel. Med rätt vård kan Dark Blue Bucephalandra blomma och växa till att bli ett riktigt blickfång i det planterade akvariet! 

Växten säljs som tre (3) lösa skott.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.