Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Justering av adapter

Krånglar adaptern?
Adaptern kan ibland pysa en hel del innan den tätar. Många tycker detta är läskigt då det pyser till rejält. Men har du modet, så dra åt adaptern med ett rejält sving och vipps så är det tätt. OBS! Håll alltid det lilla hålet bortvänt från dig när den dras åt, då gasen är mycket kall. 

Men den kan behöva justeras då det finns tre olika patent på sodaflaskor i Sverige och dem skiljer sig aningen i höjd. Det handlar om att dra åt tills packningen tätar och det kan behövas någon millimeter extra beroende på sodaflaskan, för att sedan dra det sista för att släppa på gas. Då skonar du packningen också.

Likväl kan det vara omöjligt att få ut gas ur sodaflaskan, då behöver adaptern justeras också, men åt motsatt håll.

Men det är lätt att justera ställskruven så den passar perfekt. En korrekt justerad adapter tätar just innan den släpper ut gas och är helt tät. Adelövs adapter har dessutom en svällande packning som tätar med bara handkraft.

Justera Adelövs adapter enligt nedan:


1. Skruva bort låsskruven helt,  (insexsfattning) på adapterns ovansida, den är bara till för att låsa fast dina inställningar.

2. Under denna sitter en ställskruv (platt skruvmejsel), denna justerar höjden när stiftet skall öppna sodaflaskans ventil. Öppna upp ställskruven några varv.

3. Skruva nu adaptern löst på sodaflaskan tills du får lite motstånd av packningen, men har kanske ett 1/4 till 1/2 varv kvar att dra. 

4. Skruva nu försiktigt in ställskruven tills den möter sodaflaskans ventil och du hör ett första pys, dra tillbaka och stanna precis innan den släpper på gas.

5. Skruva låsskruven på plats igen(insexskruven). Denna låser din justering så den inte förändras.

6. Har du gjort korrekt nu så är det bara att montera regulator och adapter, och adaptern kommer att täta just innan den släpper på gas och du behöver bara dra 1/4 till 1/2 varv ytterligare för att täta och öppna.

Varför denna procedur?
Jo, det finns tre olika patent på sodastreamflaskans munstycke i Sverige.  Och höjden på ventilen som öppnar för gas varierar någon millimeter beroende på vilken sodaflaska det är, så om möjligt försök att köpa samma flasktyp.

Mer info om Adelövs trapetsadapter finns på :

https://adelov.com/store.html#!/products/trapetsadapter 

/PerfectAqua.se