Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Justering av adapter

Krånglar adaptern?
Adaptern kan ibland pysa en hel del innan den tätar. Många tycker detta är läskigt då det pyser till rejält. Men har du modet, så dra åt adaptern med ett rejält sving och vipps så är det tätt. Det handlar om att dra tills packningen tätar och det kan behövas någon millimeter extra beroende på sodaflaskan. OBS! Håll alltid det lilla hålet bortvänt från dig när den dras åt, då gasen är mycket kall. 

Likväl kan det vara omöjligt att få ut gas ur sodaflaskan, då behöver adaptern justeras också, men åt motsatt håll.

Men det är lätt att justera ställskruven så den passar perfekt. En korrekt justerad adapter tätar just innan den släpper ut gas och är helt tät. Adelövs adapter har dessutom en svällande packning som tätar med bara handkraft.

Justera adaptern enligt nedan:1. Öppna och skruva bort låsskruven helt,  (insexsfattning) på adapterns ovansida.

2. Under denna sitter en ställskruv (platt skruvmejsel), denna justerar höjden när stiftet skall öppna sodaflaskans ventil.  Skruva ut max ett 1/2 varv i taget och testa att dra fast adaptern på sodaflaskan tills den både tätar och öppnar för gas när den vrids fast. (får du inte ut gas ur flaskan, så skruva istället in ställskruven tills adaptern ger gas).
3. När du är nöjd med inställningen, så skruvas insexskruven på plats igen. Denna låser din justering så den inte förändras.

Varför denna procedur?
Jo, det finns tre olika patent på sodastreamflaskans munstycke i Sverige.  Och höjden på ventilen som öppnar för gas varierar någon millimeter beroende på vilken sodaflaska det är, så om möjligt försök att köpa samma flasktyp.

Mer info om Adelövs trapetsadapter finns på :

https://adelov.com/store.html#!/products/trapetsadapter 

/PerfectAqua.se