Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Brownie amanda

  • 59 kr

Bucephalandra Brownie amanda, en småblsdig bucce med ovala, kortstjälkade, ganska mjuka blad med rund spets och en längd på cirka 10-15mm. Bladen är v


Artikelnummer: BA1031

Bucephalandra Brownie amanda, en småblsdig bucce med ovala, kortstjälkade, ganska mjuka blad med rund spets och en längd på cirka 10-15mm. Bladen är veckade i kanterna. Färgen varierar från mörk olivgrön till ljusgrön, och odlad under vatten kommer många silverfärgade fläckar att bli synliga. Snabbväxande sort för att vara Bucephalandra.

Säljs som 1/3 minibunt, och 1/1 normalstor bunt

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras    är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta  vattenväxter   med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten    fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på    drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten    endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans    rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.