Frakt från 13kr/ Snabba leveranser / Kompetent support

Bucephalandra Skeleton King

  • 149 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager :(

Bucephalandra Skeleton King, ibland även kallad, Bucephalandra Dark Skeleton King/Dark Achilles, detta är den mörka varianten. En mera storbladig bucce. Betraktas av vissa som kungen av Bucephalandas. Den har fantastiska mörka blad upp till 7cm långa och 3cm breda, släta blad med distinkta vener i bladen, därav "skeleton". En röd/lila underdel på ett röd/lila rotstock

Växten är något känslig och det rapporteras att bladen smälter vid plantering från emersed till submersed, och även mellan olika vattenparametrar. Detta är såklart tråkigt, men växten behöver lång tillvänjning vid byte av miljö. Men så länge rhizomet är fint kommer nya blad när växten anpassat sig till nya vattenvärden.Växten är mycket långsamväxande. Plantera inte Bucephalandra i substrat med täckt rhizom, detta får det att ruttna bort.

Säljs som enskilda skott, med ett rhizom och enstaka blad.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.