Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

PMDD, Kaliumnitrat - KNO3

  • 38 kr

PMDD, Växtgödning för akvarieväxter. KNO3 - Kaliumnitrat,  Tillför kalium(K) och kväve(N) i akvarium, trädgårdsodling, gräsgödning,  stubborttagning m


Artikelnummer: 2101

PMDD, Växtgödning för akvarieväxter. KNO3 - Kaliumnitrat,  Tillför kalium(K) och kväve(N) i akvarium, trädgårdsodling, gräsgödning,  stubborttagning mm. Även kallat kaliumsalpeter eller salpeter 

Denna produkt säljs i 250g och 1000g förpackning.

Kväve (N) är en av tre viktiga makro näringsämnen som är nödvändiga för växters tillväxt och välbefinnande. Kombinera kvävegödning med fosfor  (P) och kalium (K).

Växter använder kväve (N) för att bygga proteiner och andra för växten livsavgörande byggste­nar, med andra ord- bilda bladmassa. Kväve är också en viktig beståndsdel för bildandet av klorofyll, därmed avgörande för en växts förmåga att absorbera och omvandla ljusenergi. Kvävebrist  ger minskad tillväxt, missbildade blad, äldre blad gulnar och faller av.

Dosering i akvarium:

Vid torr dosering direkt i akvariet ger ett kryddmått (1ml eller 1,32gram)  8,1ppm NO3, och 5,1ppm K till 100 liter akvarievatten.

Vid tillblandning av en grundlösning blandas 60ml (eller 80g) KNO3 i en liter vatten för att erhålla en grundlösning. Dosera sedan ur  grundlösningen, 10 ml per varje 100 liter vatten. Detta ger cirka 5ppm NO3.   Exempel: Har du ett 450 liters akvarium, doseras 45ml.

KNO3- Kaliumnitrat har en max löslighet på 31g/100ml(1dl) vid 20°C,  mer än så kan man inte lösa upp till en grundlösning, 

KNO3-  Även kallat kaliumsalpeter eller salpeter, används av akvarister till söt och saltvatten för att höja (N), men även av odlare som extra gödning i trädgården, även som stubb borttagning. 

Detta är en jordbruks produkt, ej livsmedelsklassad.

www.akvariekalkylatorn.se rekommenderas som doserings hjälp.