Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bikarbonat

  • 26 kr

Bikarbonat i akvarium används för att höja KH-värdet, och ger stabilare pH-värde i söt och saltvattens akvarium. Bikarbonat buffrar vattnets förmåga att motstå


Artikelnummer: 5020-250

Bikarbonat i akvarium används för att höja KH-värdet, och ger stabilare pH-värde i söt och saltvattens akvarium. Bikarbonat buffrar vattnets förmåga att motstå pH svajningar.

Blanda ut bikarbonat i ett glas vatten och häll i akvariet, större doser skall delas upp över flera dagar. Stabila pH värden gör att livet trivs bättre, även växterna tar upp näringen bättre. Bikarbonat höjer inte pH-värdet över 8,5, inte ens vid överdosering.

Denna produkt säljs i påsar om 250g, och 1000g. 

Bikarbonat, även kallat Natriumbikarbonat, Natriumvätekarbonat, Sodium bicarbonate, NaHCO3.

Bikarbonat är egentligen ingen växtnäring, men används i vissa biotoper för att hålla hårdare vatten. Bland annat växter och koraller förbrukar vattnets karbonater som med tiden gör vattnet instabilt mot pH svängningar (lågt KH). Bikarbonat höjer KH i salt- och sötvatten upp till max 8,5.

Vårat bikarbonat är livsmedelsklassad, men endast ämnad för akvariebruk. Bikarbonat bryts ned av värme och fukt, därför är det viktigt att förvara bikarbonatet torrt, svalt och med tillslutet lock.