Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Jackfruit löv

  • 69 kr

Jackfruit blad Av klass A1 kvalitet. Det vill säga fina löv, med hela bladkanter. Storlek 12 till 15cm.Säljs i förpackningar om 5st löv.Bladen från trädet Katah


Artikelnummer: 383

Jackfruit blad Av klass A1 kvalitet. Det vill säga fina löv, med hela bladkanter. Storlek 12 till 15cm.

Säljs i förpackningar om 5st löv.

Bladen från trädet Katahal, även känd som Jackfruit tree, har helande egenskaper för räkor, fiskar och groddjur men även för människan (snarare frukten).

Katahal härstammar från södra Indien och är besläktat med mullbärsträdet, och har flera positiva användningsområden i akvariet.

För fisk (malar) har de ett stort näringsvärde i bladen. Räkor betal villigt på bladen och groddjur uppskattar dess skydd.

Använd Jackfruit löven som ett komplement till betande räkor och fiskar som Killi och Apistogramma men även till malfiskar. Dosera 1 till 2 blad per 50 liter.

Jackfruit kan används för att efterlikna vattnet i en regnskogsflod, dvs svagt brunt. Har ph-sänkande verkan på vattnet och verkar bakteriehämmande. Ger ett naturligt skydd mot bakteriella sjukdomar på gälar och kropp.

Dosering akvarium: 1-2  löv per 50 liter vatten. Löven läggs i  karet och de flyter i något dygn innan de sjunker till botten. Där utsöndras ämnen under 2-3 veckors tid och utgör föda för räkor, malar, snäckor mm.