Köp Svenskt! och få, Snabba leveranser / Kompetent support

Bucephalandra Brown Ghost

  • 72 kr

Bucephalandra sp. “Brown Ghost”, är en relativt stor variant med starkt rhizom. Dess brett elliptiska blad varierar i färg och form. De är mörkgröna med lj

Artikelnummer: P35

Bucephalandra sp. “Brown Ghost”, är en relativt stor variant med starkt rhizom. Dess brett elliptiska blad varierar i färg och form. De är mörkgröna med ljusgröna till något rödaktig undersida. Tillsammans med stjälken är de cirka 5-7 cm. Prickarna på bladens ovansida, som är typiska för Bucephalandras, och är tydligt synliga och är ännu mer synliga i undervattens blad. “Brown Ghost” utgör en fin kontrast till alla ljusgröna arten tack vare de nästan rödbruna bladen..

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.