Köp Svenskt! och få, Snabba leveranser / Kompetent support

Bucephalandra Biblis

  • 49 kr

Bucephalandra Biblis. En relativt liten bucce, men trots ringa storlek en dekorativ akvarieväxt med långsmala, kraftigt veckade bladkanter, upp till 4,5cm


Artikelnummer: BA1020

Bucephalandra Biblis. En relativt liten bucce, men trots ringa storlek en dekorativ akvarieväxt med långsmala, kraftigt veckade bladkanter, upp till 4,5cm långa och 5-8mm breda. Med färger som varierar från mörkgröna till rödbruna nyanser.

B.Bilblis säljs som tre lösa skott, och i bunt.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.