Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Super Blue

  • 62 kr

Bucephalandra Super blue, enbart namnet "Superblå" säger en hel del om denna utmärkta Bucephalandra -sort, och är en absolut höjdpunkt bland Bucce växter. Vacke

Artikelnummer: BA1032s

Bucephalandra Super blue, enbart namnet "Superblå" säger en hel del om denna utmärkta Bucephalandra -sort, och är en absolut höjdpunkt bland Bucce växter. Vacker småbladig form men, framförallt färgpaletten med flera nyanser och prickar av silver. 
Växten är odlad emersed och har gröna blad vid leverans. De blåa tonerna färgar ut när nya blad formas under vattnet.

Växten säljs som tre (3) lösa skott.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.