Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Silver powder

  • 63 kr

Bucephalandra Silver powder har avlånga vågiga bladkanter cirka 4 cm långa och 1cm breda blad. När den odlas emersed är bladen ljusgröna med ett silvrig matt yt

Artikelnummer: BA1040

Bucephalandra Silver powder har avlånga vågiga bladkanter cirka 4 cm långa och 1cm breda blad. När den odlas emersed är bladen ljusgröna med ett silvrig matt yta, och submersed odlad har bladen mörkare tonerna av brunt/oliv/grön och med ett metalliskt skimmer som är tilltalande. Exakt färg beror mycket på ljusförhållande då bucephalandra tenderar att bli mörkare i svagt ljus, så som det ofta är i bucephalandras naturliga miljö.

Växten säljs som tre (3) lösa skott.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras    är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta  vattenväxter   med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten    fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på    drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten    endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans    rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.