Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Theia Green

  • 59 kr

Theia Green Bucephalandra är en medelstor bucce, och har ovala, kortstjälkade, ganska mjuka blad med rund spets och en längd på cirka 3 cm. Bladen är bara


Artikelnummer: BA1021

Theia Green Bucephalandra är en medelstor bucce, och har ovala, kortstjälkade, ganska mjuka blad med rund spets och en längd på cirka 3 cm. Bladen är bara lätt veckade i kanterna. Färgen varierar från mörk olivgrön till ljusgrön, under vatten är många silverfärgade fläckar synliga. Snabbväxande sort för att vara Bucephalandra.

Säljs som tre lösa skott, och buntvis enligt bild

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.