Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Belindae

  • 59 kr

Bucephalandra, Belindae, en mindre bucce med ytterst smala blad som mäter 5-8mm på bredden, men kan bli upp till 6cm långa. Kraftigt veckade bladkanter som

Artikelnummer: BA1014

Bucephalandra, Belindae, en mindre bucce med ytterst smala blad som mäter 5-8mm på bredden, men kan bli upp till 6cm långa. Kraftigt veckade bladkanter som tyder på att den trivs i strömmande vatten, bladen kan påminna om en minipalm. Kravlös växt, perfekt även för nybörjare. De sträcker sig från ljust till mörkgröna toner, och växten producerar ofta blommor när den odlas både emersed som submersed. Växten växer mycket långsamt, med nya blad som kommer från tunna rhizomer. Observera att färg och form förändras när växen odlats över eller under vattenytan. 

Säljs som tre lösa skott.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.