Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Centipede

  • 59 kr

En mindre och krypande Bucephalandra, med brungröna till rödaktiga toner "Centipede" är en relativt liten Bucephalandra-form som har låg krypande tillväxt. När

Artikelnummer: P025

En mindre och krypande Bucephalandra, med brungröna till rödaktiga toner "Centipede" är en relativt liten Bucephalandra-form som har låg krypande tillväxt. När den sitter på en förhöjd plats tenderar också de smala rhizomerna att växa nedåt. De ganska mjuka bladen är med stjälk ca 2,5 cm lång och 8 mm bred. Den har en långsträckt form, något vågiga kanter och en trubbig spets. Brungröna toner på äldre blad och ljusbruna-röda på nyare blad.

Bucephalandra sp. "Centipede" ger intressanta möjligheter för plantering som hängande. Den är också tillräckligt liten för nanoakvariet.

Säljs som tre enskilda skott.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.