Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bucephalandra Centipede

  • 74 kr

En Bucephalandra, med brungröna till rödaktiga toner "Centipede" är en medelstor Bucephalandra som har lågt krypande växtsätt. De ganska mjuka bladen blir 5cm l

Artikelnummer: P025

En Bucephalandra, med brungröna till rödaktiga toner "Centipede" är en medelstor Bucephalandra som har lågt krypande växtsätt. De ganska mjuka bladen blir 5cm långa på en kort stjälk, och 2,5cm breda. Nästan helt släta bladkanter, endast lätt vågiga kanter och en trubbig spets. Brungröna toner på äldre blad och ljusbruna-röda på nyare blad.

Säljs som enskilda skott, med ett rhizom och enstaka blad.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.