Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

PMDD för DUMMIES

  • 55 kr

PMDD för Dummies, växtgödning till 5000 liter vatten. Enkel dosering av växtgödning till bra pris, för dig som tycker det är krångligt att räkna gram och ppm do


Artikelnummer: 2109

PMDD för Dummies, växtgödning till 5000 liter vatten. Enkel dosering av växtgödning till bra pris, för dig som tycker det är krångligt att räkna gram och ppm doseringar.

Vill du ha frodiga växter och god tillväxt till bra pris och busenkelt? Tillsätt PMDD för DUMMIES varje gång efter ditt vattenbyte på 25-50%. 

PMDD för dummisar är en färdigdoserad växtnäring som blandas med kranvatten för en grundlösning, och innehåller allt dina växter behöver av N-P-K och micro. Räcker till 5000 liter akvarievatten, vilket motsvarar cirka ett år för ett 100 liters akvarium.

Dosering:

PMDD för dummies blandas med kranvatten till en separat grundlösning med  N-P-K, OCH en separat grundlösning med micro. Två halvlitersflaskor alltså. Från varje grundlösningen tillsätts sedan 10 milliliter för varje 100 liter akvarievatten, Busenkelt! Du behöver således inte blanda upp flera flaskor för varje enskilt ämne (N, P, K, Micro). Att blanda allt i en flaska går heller inte då micro och fosfat(P) reagerar med varandra och micro skulle gå förlorat.

Exempel: Till ett 54 liters akvarium tillsätts 5ml näring ur varje flaska grundlösning, vilket motsvarar cirka en tesked vätska. Till ett 300 liters akvarium tillsätts således 30ml. Dosering kan ökas vid användning av CO2 eller kraftig belysning då växterna kommer att förbruka mera näring, dosera helst då flera ggr i veckan istället för dubbla vid vattenbytet.

PerfectAquas PMDD är färdigdoserat pulver i påsar(2) och klart att blandas till grundlösning. PMDD för dummisar ökar följande N-P-K och micro värden i akvariet med följande när enkeldos ges:

N - 5 ppm

P - 0,5 ppm

K - 5 ppm

Fe - 0,1 ppm

Att regelbundet göra vatten byten och ge näring kontinuerligt kommer ge dig fina frodiga växter samtidigt som djuren i akvariet kommer må bättre.