Frakt från 13kr/ Snabba leveranser / Kompetent support

Tropica substrate.

  • 59 kr

Tropicas Substrate, fungerar som en långsiktig näringsdepå längst ner i substratet för växterna och ser till att dina vattenväxter får en magnifik och sund till


Artikelnummer: 8989

Tropicas Substrate, fungerar som en långsiktig näringsdepå längst ner i substratet för växterna och ser till att dina vattenväxter får en magnifik och sund tillväxt. Bottensubstratet är en naturlig sammansättning av lera och vitmossa. Leran och vitmossan binder näringen i bottenskiktet och släpper långsamt näringsämnen till växternas rötter.

Produkten finns som 2,5 liter. (3kg) och 1liter (1,25kg)

Användning

Strö ut "Tropica Plant Growth Substrate" i ett 1 cm tjockt skikt på botten av akvariet. Ett skikt av 3-4 cm grus läggs sedan över substratet . Gruset fungerar som en barriär mellan den koncentrerade Plant Growth Substrat och vattnet. Växterna planteras i gruset på normalt sätt och nya rötter bildas snabbt i substratet. Vid plantering, undvik att röra om substratet så mycket som möjligt, för att undvika att partiklar blandas med vattnet.


Se tabellen för rekommenderade mängder för ett antal vanliga akvarium storlekar. 2,5 liter räcker till cirka ett 85 liters akvarium.

Se tropicas film om substratet