Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Catappalöv

  • 89 kr

Catappa löv. Klass A1 kvalitet. Det vill säga fina löv, med hela bladkanter.Catappa eller Indian almond är naturlig mat för fiskar och räkor. Främjar naturlig l


Artikelnummer: 346

Catappa löv. Klass A1 kvalitet. Det vill säga fina löv, med hela bladkanter.

Catappa eller Indian almond är naturlig mat för fiskar och räkor. Främjar naturlig livsmiljö i akvariet och terrariet för fiskar, räkor och groddjur.  Förebygger sjukdomar och svampangrepp på djuren såväl som romkorn och yngel.

Naturliga blad från träd stimulerar räkor till lek. Tanninerna  som frigörs av bladen hjälper till att skapa vattenförhållanden som  liknar räkans naturliga livsmiljö, och skapar idealiska  lekförhållanden. Löv skapar dessutom en yta för biomassa att växa på och detta tillsammans fungerar som en matkälla, detta sker snabbt när mikroorganismer börjar kolonisera bladet och är en naturlig och en mycket viktig födokälla för räkor.

Säljs i förpackningar om 10st löv. 
Storlek 14-16cm, och 16-18cm.

Catappalöv kan används för att efterlikna vattnet i en regnskogsflod, dvs svagt brunt. Har ph-sänkande verkan på vattnet och verkar bakteriehämmande. Ger ett naturligt skydd mot bakteriella sjukdomar på gälar och kropp.

Fungerar som ett långtidsfoder åt räkor och lämplig att efterlikna en regnskogsmiljö i grodterrariet

Dosering akvarium: 1-2  löv per 50 liter vatten. Löven läggs i  karet och de flyter i något dygn innan de sjunker till botten. Där utsöndras ämnen under 2-3 veckors tid och utgör föda för malar, räkor snäckor mm.