Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Adapter för Sodastream, Adelövs trapetsadapter 2.3

  • 259 kr

Trapetsadapter Typ 2.3, för sodastream med säkerhetsventilhål. Avsedd att koppla ihop regulator och kolsyrepatron 425 g. Säkerhetsventilhålet  minimerar ri

Artikelnummer: 1002

Trapetsadapter Typ 2.3, för sodastream med säkerhetsventilhål. Avsedd att koppla ihop regulator och kolsyrepatron 425 g. Säkerhetsventilhålet  minimerar risken att packningen skadas om man skruvar loss den från en  CO2-flaska som har tryck kvar. Levereras med extra planpackning.

Nytt  i version 2.3 är att adaptern har en fjädrande tryckskruv som gör att  den inte behöver justeras i lika stor utsträckning för olika fabrikat av  kolsyrepatroner som tidigare trapetsadapter. Svensk tillverkning.

Adapterns säkerhetsventilfunktion gör att du kan ta bort  en flaska med tryck, utan att riskera att packningen blåser sönder. Adaptern levereras grundinställd så att den skall öppna ventilen på sodastreamflaskan, detta kan finjusteras med kulskruven som sitter  under stoppskruven i mitten på  adaptern. 

Invändig trapetsgänga och utvändig w 21.8 x 1/14” gänga (standardgänga för koldioxid). Levereras med  en extra packning.

Användningsområde: Tillsammans med sodastream´s CO2 tub och  koldioxidregulator: Kolsyresättning av öl, CO2 tillsättning i växtakvarium, PH-reglering i akvarium,  drivning av tryckluftsverktyg, painball mm.