Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Spirodela polyrhiza

  • 59 kr

Spirodela polyrhiza, även känd som "stor andmat" eller giant duckweed, "great duckweed" är en fritt flytande och täckande flytväxt med ovalt runda och glan

Artikelnummer: 19514

Spirodela polyrhiza, även känd som "stor andmat" eller giant duckweed, "great duckweed" är en fritt flytande och täckande flytväxt med ovalt runda och glansiga blad med mörk brun till lila undersida där flertalet korta rötter sticker ner från varje blad. En växt består av flertalet blad som är sammankopplade men delar sig och släpper allteftersom. Förökningen kan vara intensiv när växten slukar näring som kväve fossfor och ammonium ur vattnet och förhindrar därmed algpåväxt. 

Spirodela polyrhiza, säljes i lösvikt. 

"Stor andmat" uppskattas ofta som föda av blandannat fiskar och sköldpaddor, men även många fler djur. Spirodela polyrhiza påminner om vanlig andmat- "Lemna minor" men är lättare att rensa bort då bladen är större och betydligt lättare att hitta och rensa ut när man vill ha bort den helt. 

Även om det är sällsynt så blommar stor andmat- Spirodela ibland med små blommor. En kosmopolit med snabb tillväxt och stor potential att dra näringsämnen ur akvarier och dammar.

Ursprung: Kosmopolit

Typ av växt: Flytväxt

Höjd: ca 0 cm

Vidd: cirka 5 till 10mm

Ljuskrav: Medel

Växthastighet: Snabb

Krav: kravlös