Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Ludwigia palustris Super Red

  • 56 kr

Ludwigia palustris sp ´superred är en effektfull akvarieväxt, framodlad variant med blodröda blad, ger en fin kontrast till de gröna nyanserna i akvariet.

Artikelnummer: 143


Ludwigia palustris sp ´superred är en effektfull akvarieväxt, framodlad variant med blodröda blad, ger en fin kontrast till de gröna nyanserna i akvariet. Planteras i stora grupper för att öka den dekorativa effekten. Beskär regelbundet för att stimulera buskig tillväxt. Plantan har låga krav och växer även utan CO2, men om ljuset är otillräckligt förblir plantan grön och de lägre bladen faller lätt av. I starkt ljus är färgen intensivt blodröd. 

Naturligtvis är det bättre med co2-tillförsel, mycket ljus  och bra näringsnivåer. Men Ludwigia sp super red klarar sig bra i ett vanligt akvarium. Det som skiljer är hur färgerna varierar från gröna, till röda och ljust rosa färger beroende på placering och ljusintensitet.

PerfectAquas egenodlade Ludwigia sp ´superred är odlad emersed och därmed  fri från alger, planaria, snäckor med mera och lämplig även till  räkakvariet. När Ludwigia super red odlas emersed är den grön till färgen, men går över i rött när den placeras i akvariet.

Ludwigia sp ´superred´, säljs buntvis.

Ursprung: framodlad variant

Typ av växt: Stängel

Höjd: 10-30 cm

Bredd: 5-8cm

Temperatur: 15-28°C

pH: 5-8

Ljuskrav: Medel

Växthastighet: medel.

Krav: Lätt