Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Hemianthus callitrichoides ´Cuba´

  • 52 kr

Hemianthus callitrichoides ´Cuba´ även kallad HC Cuba eller dwarf babytears. En krypande och mattbildande småbladig växt, sannolikt den akvarieväxt med de minst

Artikelnummer: 097.8666

Hemianthus callitrichoides ´Cuba´ även kallad HC Cuba eller dwarf babytears. En krypande och mattbildande småbladig växt, sannolikt den akvarieväxt med de minsta bladen, även kompatibel i terrariet, där den kan fås att hänga ner från grenar och klippor. 

Säljs krukade.

För att lyckas bra med växten, dela plantan i flera mindre delar hellre än en större klump och plantera skotten av HC i substrat eller bind fast på grenar och den kommer att krypa utåt och till slut täcka ytan likt en matta med sina millimetersmå blad. Uppskattar en god CO2 nivå och ger då gott om syrebubblor när den trivs, men detta är inte alltid nödvändigt. Planteras växten i djupt akvarium behöver den extra ljus, men i grunda räcker oftast normal belysning. Ge regelbundna näringsgivor i vattnet med N-P-K och micro samt vattenbyten så kommer den trivs och växa snabbt. Skall ansas regelbundet så den inte blir allt för tjock och släpper fr substratet, en wave sax underlättar då.

https://www.youtube.com/watch?v=5IYmu2FImE0

Ursprung: Cuba

Typ av växt: Stängel

Höjd: 2cm

Vidd: +10

Temperatur: 15-26

Ljuskrav: Medel till hög

Växthastighet: snabb

Svårighet: krävande