Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Bolbitis heteroclita "difformis"

  • 99 kr

Bolbitis heteroclita "difformis" är en liten, finbladig form av B. heteroclita, härrörande från Filippinerna. Det säljs också under handelsnamnen "Mini Bolbitis

Artikelnummer: 8201

Bolbitis heteroclita "difformis" är en liten, finbladig form av B. heteroclita, härrörande från Filippinerna. Det säljs också under handelsnamnen "Mini Bolbitis" eller "Bolbitis difformis". Det har inget att göra med ormbunkarna i släktet Davallia men är en dvärgform av den utbredda och extremt variabla  tropiska asiatiska ormbunken Bolbitis heteroclita.

Denna ormbunke växer mycket långsamt och den rotar sig med sina rötter på stenar, rötter och liknande, ej lämplig att plantera direkt i substratet. Den beskrevs ursprungligen som en egen art (Edanyoa  difformis), härstammar från den filippinska ön Negros och har hållits i trädgårdsodling under lång tid. Men det har bara nyligen upptäckts som akvarieväxt. Bolbitis difformis är emersed odlad, men är akvatisk och kan tillvänjas till submerged. Passar således till akvariet såväl som i ett tropiskt terrarium. Dess undervattensblad blir mindre än dess blad odlade ovan ytan. 

PerfectAquas egenodlade Bolbitis heteroclita "difformis" odlas  i emersed miljö och säljs i lösa skott. Vår erfarenhet är att B. difformis är känslig för flytt mellan olika vatten (i submersed miljö), och kan få skador på bladen, men nya spröda gröna blad kommer långsamt växa fram. Därmed är den lämpligare att odla och flytta från emersed till submersed miljö. Lämplig även att användas i terrarier och paludarium.

Bolbitis heteroclita "difformis" säljs i portioner med lösa skott.


Svårighetsgrad: Medium, ej krav på CO2.

Användning: Epifyt (växer på hardscape), nano akvarier

Tillväxten väldigt långsam

pH-värde 5 - 7,5

Temperaturtolerans 18 - 28 ° C

KH: 0 till 14 ° dKH

GH 0 till 30 ° dGH

Förökning: skär av dotterväxter

Kan växa submersed och emersed.