Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Pinguicula esseriana

  • 149 kr

Pinguicula 'Esseriana' härstammar från Mexiko. En av de mindre arterna av tätört, eller Butterworths. Esseriana Får mängder med små kompakta blad nästan ovanpå

Artikelnummer: H2003

Pinguicula 'Esseriana' härstammar från Mexiko. En av de mindre arterna av tätört, eller Butterworths. Esseriana Får mängder med små kompakta blad nästan ovanpå varandra i ett fascinerande tätt symmetriskt mönster. Med mycket ljus kommer bladen att färgas åt det rosa istället för klargrön. Trivs den så sätter den små blommor på en lång stjälk

Säljs krukad med en planta.

Den växer på näringsfattig mark, och får sin näring genom att fånga små insekter på sina kladdiga blad. Den gillar en ljus plats och gärna högre fuktighet, men klarar även torrare plats.

Planteras i näringsfattig och väldränerande substrat. Den går in i viloperiod under vintern, då bör man reducera vattningen.

Pinguicula esseriana är lättskött och fångar små fruktflugor, sorgmyggor och mygg med sina små klibbiga. Får växten tillgång till insekter behöves ingen extra näring, vattnas underifrån med kalkfattigt vatten.