Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Pinguicula Weser

  • 149 kr

Pinguicula Weser. Denna köttätande och färgstarka Pinguicula är snabbväxande och kravlös, mycket kompakt till formen och bladen är i grunden ljust grö

Artikelnummer: H2002

Pinguicula Weser. Denna köttätande och färgstarka Pinguicula är snabbväxande och kravlös, mycket kompakt till formen och bladen är i grunden ljust gröna, men skiftar över mot rosa när plantan får intensivare ljus. Blommar med vackert rosafärgade små blommor på lång stjälkl. En lättsköttväxt och mycket lämplig för nybörjare inom köttätande växter.

Pinguicula weser är en hybrid mellan arterna Pinguicula ehlersiana och Pinguicula moranensis. De båda arterna härstammar från Mexiko vilket gör att denna art trivs i varmare klimat. Anpassar sig till blombänken inomhus, men trivs allra bäst om den får stå fuktigare.

Pinguiculas producerar klibbiga blad med ett klistrigt sekret för att lockar till sig små insekter som de smälter(äter) direkt på bladen, så som sorgmyggor, frukt flugor och  andra små flygfän inomhus.

Jorden  ska vara lätt fuktig - eventuellt med lite vatten i fatet, uppskattar  måttlig luftfuktighet (60-70%). På vintern bör du hålla plantan mindre  fuktig. Gödsla inte! Växten får näringsämnen genom de insekter som den  absorberar över tid i sina blad, omplanteras i näringsfattig jord så som  såjord. Kallas populärt för chillivakt då den är utmärkt på att fångar sorgmyggor, vilket är vanligt vid chilliodling.