Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Pinguicula Esseriana

  • 149 kr

Pinguicula 'Esseriana'. En av de mindre tätört arterna. En fascinerande liten fin köttätare med små kompakta och vackert symetriska blad. Esseriana Får mängder

Artikelnummer: H2003

Pinguicula 'Esseriana'. En av de mindre tätört arterna. En fascinerande liten fin köttätare med små kompakta och vackert symetriska blad. Esseriana Får mängder med små kompakta blad, nästan ovanpå varandra i ett fascinerande tätt symmetriskt mönster. Med mycket ljus kommer bladen att färgas åt det rosa istället för klargrön. Trivs den så sätter den små ljusblå till rosa blommor på en lång klibbig stjälk.

Den växer på näringsfattig mark, och får sin näring genom att fånga små insekter på sina kladdiga blad. Den gillar en ljus plats och gärna högre fuktighet, men klarar även torrare plats.

Härstammas från Mexiko och omplanteras i näringsfattig och väldränerande substrat. Den går in i viloperiod under vintern, då bör man reducera vattningen.

Pinguicula esseriana är lättskött och fångar små fruktflugor, sorgmyggor och andra mygg med sina små klibbiga blad. Får växten tillgång till insekter behöves ingen extra näring, vattnas underifrån med kalkfattigt vatten. Kallas populärt för chillivakt då den är utmärkt på att fångar sorgmyggor, vilket är vanligt vid chilliodling.