Snabba leveranser från eget lager, Kompetent support sedan 2007

Pinguicula Anna

  • 149 kr

Pinguicula Anna, en köttätande växt, en tätört, eller butterworth, med ljusgröna blad och små intensivt lila blommor. Pinguicula Anna är en korsad hybrid h

Artikelnummer: H2006

Pinguicula Anna, en köttätande växt, en tätört, eller butterworth, med ljusgröna blad och små intensivt lila blommor. Pinguicula Anna är en korsad hybrid hästammad från mexico. Denna art producerar ovala blad som innehåller mängder med körtlar som producerar ett klistrigt sekret för att lockar till sig små insekter som de smälter(äter) direkt på bladen, så som sorgmyggor, frukt flugor och andra små flygfän inomhus. 

Producerar på en lång stjälk små intensivt lilafärgade blommor. Denna växt är lättskött och är mycket lämplig för nybörjare. En korsad hybrid härstammad från mexiko, perfekt inomhus på en östlig eller västlig fönsterbräda eller i ett terrarium.

Jorden ska vara lätt fuktig - eventuellt med lite vatten i fatet, uppskattar måttlig luftfuktighet (60-70%). På vintern bör du hålla plantan mindre fuktig. Gödsla inte! Växten får näringsämnen genom de insekter som den absorberar över tid i sina blad, omplanteras i näringsfattig jord så som såjord. Kallas populärt för chillivakt då den är utmärkt på att fångar sorgmyggor, vilket är vanligt vid chilliodling.