Frakt från 13kr/ Snabba leveranser / Kompetent support

Bucephalandra Venus

  • 59 kr

Bucephalandra, Venus. En medelstor Bucce med långsmala blad, upp till 3cm långa och 5-8mm breda. Stjälken är kort och väldigt tätvuxen. Kraftigt veckade blad me


Artikelnummer: BA1005

Bucephalandra, Venus. En medelstor Bucce med långsmala blad, upp till 3cm långa och 5-8mm breda. Stjälken är kort och väldigt tätvuxen. Kraftigt veckade blad med en trubbig spets. Ändrar bladform och även färg när den odlas submersed (i akvarium). Mörkare toner av grönt. 

Säljs som lösa skott och som bunt.

Bilderna illustrerar växten vi skickar och kan variera i färg, form och storlek. Bucephalandras slutliga utfärgning, storlek och tillväxthastighet varierar beroende ljusintensitet och näringstillgång.

Bucephalandras   är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter   med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten   fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på   drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten   endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans   rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.

Bucephalandras  är epifyter och endemiska till ön Borneo. De är sällsynta vattenväxter  med ett unikt utseende vad gäller färg, form och storlek. Växten  fäster särskilt bra på stenar, men kan också växa mycket bra på  drivved/rot och andra ytor. Om den planteras i substrat bör växten  endast delvist planteras i gruset med rhizomen exponerad. Om plantans  rhizom är under gruset har den benägenhet att ruttna.